‘Reversed Osmose’ Zuil in Amstelveen

Aan de buitenzijde oogt het object als een reclamezuil maar het verbergt een bijzondere, nieuwe en milieuvriendelijke techniek: een ‘Reversed Osmose’ watertappunt. Op donderdag 18 februari namen wethouder Jan-Willem Groot (Milieu) en Ivo de Graaf, technisch directeur van stadsmeubilairbedrijf JCDecaux Nederland de nieuwe RO-zuil in gebruik. De zuil staat op de hoek van de Rembrandtweg en de Galerij.
Het Reversed Osmose systeem genereert gedemineraliseerd water dat vervolgens wordt gebruikt voor de reiniging van stadsmeubilair zoals abris, mupi’s en andere buitenreclameobjecten in heel Amstelveen. Onderhoudsmensen kunnen water rechtstreeks uit de zuil aftappen en met volle tanks naar verschillende schoon te maken plekken in Amstelveen rijden. Dit scheelt talloze ritten naar het oude tappunt in Diemen. Door deze techniek komt ook een eind aan het gebruik van reinigingsmiddelen voor het stadsmeubilair. Bovendien zorgt het gedemineraliseerd water voor een extra film op het glas van de objecten zodat vuil minder snel hecht en schoonmaakbeurten op termijn minder frequent nodig zijn.

Wethouder Milieu Jan-Willem Groot is blij met de plaatsing van deze zuil: “in Amstelveen is milieu- en klimaatverbetering een belangrijk agendapunt. Dit systeem scheelt in CO2 uitstoot, fijn stof uitlaat en op termijn grote hoeveelheden reinigingsmiddelen. Het is in meerdere opzichten een win-win, zowel voor de gemeente als voor de leverancier. Bovendien stellen wij leveranciers op prijs die meedenken in ons milieubeleid en duurzame methodes ontwikkelen en toepassen. Zo kunnen we samenwerken aan een betere en duurzame toekomst.”
“Ik ben verheugd over het feit dat wij een bijdrage kunnen leveren aan het streven van de gemeente Amstelveen om de openbare ruimte te verduurzamen”, begint Ivo de Graaf, technisch directeur van JCDecaux. “Door continue innovatie bijdragen aan een duurzamere openbare ruimte is één van de speerpunten van JCDecaux. Met deze RO-zuil slaan wij drie vliegen in één klap: wassen met gedemineraliseerd water is milieuvriendelijker, het hebben van tappunten op locatie dringt de mobiliteitsbehoefte verder terug en het combineren van functies in één object draagt bij aan een rustiger straatbeeld.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *